Ένας μαθητής τραυματίστηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν καθηγητής πυροβόλησε κατά λάθος με το περίστροφό του μέσα στην τάξη.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την αστυνομία που εκλήθη στο Λύκειο του Σισάιντ. «Ένας καθηγητής φαίνεται πως πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του στην τάξη», επισημαίνεται σε ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά» διευκρινίζεται.

Ο καθηγητής Ντένις Αλεξάντερ, έφεδρος αστυνομικός σε γειτονική κοινότητα, ήθελε να δείξει στους μαθητές πώς αφοπλίζεται κάποιος κατά τη διάρκεια του μαθήματος «εισαγωγή στην απονομή της Δικαιοσύνης». Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές που θα ήθελαν να ενταχθούν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, εξήγησε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο KSBW.

Θέλοντας να εξακριβώσει εάν το όπλο ήταν γεμάτο, στόχευσε προς το ταβάνι και πυροβόλησε μία φορά κατά λάθος, με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από το ταβάνι πάνω σε έναν μαθητή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Ο πατέρας του Φερμίν Γκονζάλες – του μαθητή που τραυματίστηκε- δήλωσε ωστόσο ότι θραύσμα από τη σφαίρα βρήκε τον λαιμό του παιδιού.

Ο καθηγητής τέθηκε σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και ενώ η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από τους μαθητές.