Το Μισάτο, μια όμορφη πόλη μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το κέντρο του Τόκιο, θα φιλοξενήσει την ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου στο Τόκιο 2020. Οι δημοτικές αρχές έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία προγράμματα προκειμένου να γνωρίσουν οι δημότες τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν και το «Μισάτο Σπορ» που διοργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Lalaport Shin-Misato.

Οι δημότες, παιδιά και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πεζοπορία 2 ή 5 χιλιομέτρων, να δουν έκθεση φωτογραφιών από την Ελλάδα, να ακούσουν ελληνική μουσική, να γυμναστούν με τους Ιάπωνες πρωταθλητές Kazuki Watanabe (κολύμπι) και Kenji Fujimitsu (στίβος 100, 200μ.) καθώς και με τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη Daisuke Uehara (χόκει στον πάγο). Τα παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ήρθαν σε επαφή με ολυμπιακά αθλήματα του στίβου.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ.Masaaki Kizu μίλησε στους δημότες του για την Ελλάδα και παρουσίασε αυτήν τη σημαντική ελληνοϊαπωνική συνεργασία. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Ακόλουθος Α’, προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας και ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Shuji Kawakami.