Στη δημοσιότητα έδωσε η Τουρκία, ένα βίντεο των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, απ’ το βράδυ του πραξικοπήματος το Καλοκαίρι του 2016.

Βίντεο των 8 Τούρκων στρατιωτικών πριν φύγουν με ελικόπτερο για την Ελλάδα, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές, ισχυριζόμενοι πως συμμετείχαν στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, στο βίντεο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, φαίνεται πως συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, διακρίνονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί να προχωρούν στους διαδρόμους του στρατοπέδου προκειμένου να πάρουν το ελικόπτερο για την Ελλάδα. Μάλιστα, τρεις από αυτούς φαίνεται να κρατούν πιστόλι.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε την εισβολή των Δυνάμεων Ασφαλείας στο ίδιο στρατόπεδο. Κατά τις τουρκικές Αρχές φαίνονται τα πρόσωπα των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται στη χώρα μας υπό κράτηση για τη χορήγηση ασύλου ενώ την υπόθεσή τους έχει αναλάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή, αναμένεται να εξεταστεί και το τρίτο αίτημα της Τουρκίας, για την έκδοσή τους με την κατηγορία ότι συμμετείχαν ενεργά στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος…

 

Διαβάστε επίσης: Έλληνες στρατιωτικοί: Θα παραμείνουν κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο!

Απ’ τη μεριά της Τουρκίας, οι οκτώ κατηγορούνται από το Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης για οκτώ αδικήματα μεταξύ των οποίων της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, της απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης, της απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως, της λιποταξίας σε ξένη χώρα, της κλοπής στρατιωτικού υλικού και της πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.