ΗΠΑ: Το Αμερικανοελληνικό ινστιτούτο τίμησε σπουδαίους Έλληνες της διασποράς

Το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute – AHI) φιλοξένησε το 43ο ετήσιο βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς και Εθνικά Βραβεία Δημόσιας Υπηρεσίας στο Capitol Hilton στην Ουάσιγκτον, τιμώντας τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες ομογενείς.

Στην φετινή εκδήλωση, η ΑΗΙ επέλεξε τέσσερα άτομα για την δημόσια υπηρεσία και αφοσίωση στον Ελληνισμό: τη Νάνσυ Παπαϊωάννου, (πρόεδρο της Atlantic Bank). Ισίδωρο Γαριφαλάκη (επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος)  Tim Τασόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chick-fil-A). και ο Φιλ Αγγελίδης (επιχειρηματίας, ταμίας του κράτους της Καλιφόρνιας 1999-2007).

Πολλοί διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων. Ο Larry Michael ήταν κύριος της τελετής.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος AHI, κ. Κωνσταντίνος Γαλανής, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια εισήγαγε τον πρόεδρο της AHI, Nick Larigakis. Ο Λάριγκακης μίλησε για την ιστορία της οργάνωσης και τις τρέχουσες υποθέσεις πριν σπάσει για δείπνο. Αργότερα, οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί που έλαβαν τα βραβεία μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον Ελληνισμό και τα ιδανικά του που τους ενέπνευσαν.

Μετά τα βραβεία, υπήρχε μουσική, χορός και σιωπηρή δημοπρασία.

Το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο, Inc. (AHI) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ουάσινγκτον και ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου του 1974 μετά την εισβολή της Κύπρου στην Κύπρο. Η αποστολή της AHI είναι: “Η τήρηση του κράτους δικαίου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις σχέσεις του έθνους μας με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία”.