Ήταν λιγότερο από ενός έτους όταν ο μικρός Ματ Καραμπερίδης, άρχισε να παίρνει από τα ντουλάπια της κουζίνας της μαμάς του τις κατσαρόλες και τα τηγάνια της και ρυθμικά να συνθέτει τη δική του μουσική στην επαρχία Port Lincoln, όπου ζει με την οικογένειά του.

Πλέον στα δύο του χρόνια φαίνεται ότι ο αυτοδίδακτος, μικρός ντράμερ, έχει καταφέρει να δημιουργεί τη δική του μουσική και να ξετρελαίνει με τις νότες του όχι μόνο τη μικρή κοινωνία του Port Lincoln αλλά και τους πάντες που υποκλίνονται στο ταλέντο του.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2015, ο βενιαμίν της οικογένειας έχει ακόμα δύο αδέλφια, τον Peter, 14, και την Alana, 11 χρόνων, και ξεκίνησε να παίζει μουσική πριν καλά-καλά αρθρώσει τις πρώτες του λέξεις.

«Ξεκίνησε με σπάτουλες και μαχαιροπίρουνα τα οποία ο Matt χρησιμοποιούσε πάνω σε κατσαρόλες και έπιπλα, αλλά αρχικά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία και πιστέψαμε ότι ήταν απλά μια φάση της ηλικίας του» λέει στον «Νέο Κόσμο» η μητέρα του μικρού μουσικού, Άννυ.

«Ο μικρός τυμπανιστής μας είναι ένα πολύ δραστήριο και ευρηματικό πιτσιρικάκι, οπότε δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η επιμονή του να κάνει “θόρυβο” αλλά καθώς οι μήνες περνούσανσυνειδητοποιήσαμε ότι ο ίδιος αισθανόταν ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν κατόρθωνε να εφεύρει τους δικούς του ήχους και να χορεύει στο ρυθμό της μουσικής του».
Αντιλαμβανόμενοι την εμμονή του μικρού μπόμπιρα για τη μουσική, οι γονείς του αποφάσισαν αρχικά να του κάνουν δώρο ένα παιδικό σετ ντραμς, το οποίο -προς έκπληξή τους- είχε μέσα σε λίγες ημέρες διαλυθεί από το δυνατό παίξιμο του.

«Έπειτα από παρότρυνση ενός οικογενειακού φίλου μας που έχει μουσικές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο όργανο, επιβεβαιώθηκε η υποψία μας ότι ο Matt ενδεχομένως να έχει ταλέντο στα ντραμς αφού με ευκολία τον βλέπαμε να κατορθώνει να δημιουργεί και να κρατά έναν συγκεκριμένο ρυθμό» λέει η 40χρονη μητέρα η οποία μαζί με τον σύζυγο της Κώστα, αποφάσισε να δωρίσει στο μικρό γιο της ένα επαγγελματικό σετ ντραμς μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ο Matt είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί, με αυτοπεποίθηση, χαριτωμένος, κοινωνικός και ιδιαίτερα χαρισματικός, αφού μεταξύ άλλων είναι και πολύ καλός μίμος. Παρ’ ότι σε γενικές γραμμές είναι υπερκινητικός και -όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του ως ένα βαθμό χαριτωμένα άτακτος- όταν αρχίζει να παίζει με τα ντραμς, φαίνεται να χάνεται στο δικό του κόσμο και να απολαμβάνει ιδιαίτερα το μουσικό του ταξίδι.

«Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, είναι ότι παίρνει την όλη διαδικασία πολύ σοβαρά και η αυτοσυγκέντρωση που επιδεικνύει σε αυτή την ηλικία είναι για εμάς το πιο αξιοθαύμαστο από όλα» λέει η μητέρα – που κατάγεται από την Κροατία και σπουδάζει ήδη τα δύο της παιδιά στο σπίτι της με την μέθοδο home-schooling.

«Έχουν συμπληρωθεί μόλις 8 εβδομάδες από τότε που πήραμε το καινούριο σετ ντραμς και δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην έχει παίξει» λέει ο πατέρας του Matt, Κώστας, ο οποίος διευθύνει ένα από τα ιχθυοτροφεία της περιοχής και έλκει την καταγωγή του από την Χίο και την Καβάλα.

«Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι τα ντραμς επιδρούν στη διάθεση και την συμπεριφορά του μικρού και έτσι κάποιες φορές με το που τελειώνει το παίξιμό του έχει ακόμα περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα του, ενώ άλλες φορές φαίνεται πως τα ντραμς λειτουργούν χαλαρωτικά για τον ίδιο. Πολλές φορές προσπαθούμε να τον σταματήσουμε αλλά όταν βλέπουμε πόσο πολύ του αρέσει και με πόσο πάθος παίζει μας εμπνέει και εμάς τους ίδιους.

«Σίγουρα, θα προσπαθήσουμε να τον ενθαρρύνουμε, αν αποφασίσει να συνεχίσει, να παίζει, αλλά προς το παρόν θα επικεντρωθούμε, αφενός, στο να περνάει την ώρα του ευχάριστα και, αφετέρου, να κάνει κάποια μαθήματα ώστε να αποκτήσει τη σωστή τεχνική και να μάθει να κρατάει σωστά τις μπαγκέτες, ώστε να μην τραυματίσει τα δάκτυλά του στην προσπάθειά του να προκαλεί δονήσεις στις μεμβράνες ώστε να παράγεται ο ήχος» καταλήγει η μητέρα του μικρού.