Συνομιλίες που διέρρευσαν και υποτίθεται καταγράφουν αναφορές Ρώσων μισθοφόρων στην Συρία, αποδεικνύουν τη συντριβή που υπέστησαν στις αρχές Φεβρουαρίου από τους Αμερικανούς, οι οποίοι αμύνθηκαν όταν δέχθηκαν απρόκλητη και εξαιρετικά κακοσχεδιασμένη επίθεση.

Το Κρεμλίνο ασφαλώς αρνήθηκε γνώση περί του οτιδήποτε. Ήρθαν όμως οι υποκλοπές…

Την ημέρα εκείνη θεωρείται ότι σκοτώθηκαν έως και 300 Ρώσοι, σε μια από τις χειρότερες μέρες της άμεσης και έμμεσης ρωσικής ανάμιξης στη Συρία. Ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση παρουσίασε το ηχογραφημένο (σ.σ. υποκλαπέν…) υλικό.

Σε μια επίθεση που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «απρόκλητη», δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς Άσαντ εφόρμησαν κατά των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων». Οι οποίες δεν ήταν μόνες τους. Απορεί βέβαια κανείς γιατί αυτή την υποστήριξη δεν την αξίζουν και οι Κούρδοι στο Αφρίν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την τουρκική εισβολή.

Το Πεντάγωνο ανέφερε πως περίπου 500 άνδρες επιτέθηκαν και οι Αμερικανοί απάντησαν με πυροβολικό και αεροπορικές προσβολές. Το ηχογραφημένο υλικό από τον ιστότοπο Polygraph φαίνεται πως επιβεβαιώνει την αμερικανική εκδοχή, δίνοντας και το κλίμα κατήφειας που επικράτησε στις ρωσικές δυνάμεις. Γι’ αυτό αποδεσμεύθηκε άλλωστε…

Επίσης, ακούγονται οι Ρώσοι μισθοφόροι να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το πώς η Μόσχα χειρίστηκε την κατάσταση.Αρχικά το Κρεμλίνο αρνήθηκε πως Ρώσοι πολίτες ενεπλάκησαν στην σύγκρουση. Αργότερα παραδέχτηκε πως 5 Ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν. Κατόπιν έκανε λόγο και για πολλές δεκάδες τραυματιών και μερικών νεκρών. Στο ηχογραφημένο υλικό ακούγεται πως στην σύγκρουση χάθηκαν 200 άνδρες άμεσα.

Η Washington Post είχε αποκαλύψει πως στενός συνεργάτης του Πούτιν έλαβε την άδεια για την επίθεση κατά των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Η Ρωσία πιστεύεται πως χρησιμοποιεί ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων στην Συρία και όχι τακτικές της δυνάμεις ώστε να μην θρηνεί απώλειες, κυρίως όμως να μπορεί η Μόσχα με μια στοιχειωδώς πιστευτή δικαιολογία να αρνείται την ανάμιξή της.

Το ηχογραφημένο υλικό πιστεύεται πως προήλθε από την υποκλοπή συνομιλιών εταιρίας μισθοφόρων και το παρουσίασε το BUSINESS INSIDER:

«Οι αναφορές στην τηλεόραση γι’ αυτό… ξέρεις για τη Συρία και τους 25 που τραυματίσθηκαν από τον γαμ…νο συριακό στρατό κι εμάς μας έκοψαν τον κ..ο. Μια ομάδα γαμ…κε, έχασε 200 αμέσως, άλλη έχασε 10 και δεν ξέρω για την τρίτη ομάδα αν και χτυπήθηκε πολύ άσχημα. Και οι τρεις ομάδες χτυπήθηκαν.

»Οι Γιάνκηδες επιτέθηκαν. Πρώτα μας γαμ…αν με το πυροβολικό τους και μετά με τέσσερα ελικόπτερα και μας πίεσαν σε ένα κωλοέδαφος με πυρά από βαριά πολυβόλα. Μας βομβάρδιζαν και οι δικοί μας είχαν μόνο τα τυφέκιά τους, τίποτα άλλο, ούτε καν φορητούς αντιαεροπορικούς εκτοξευτές. Έτσι μας κομμάτιασαν, μας έστειλαν στον διάβολο και σίγουρα γνώριζαν πως ερχόμασταν, γιατί ήμασταν εμείς, οι γαμ…οι Ρώσοι.

»Θέλαμε να καταλάβουμε ένα διυλιστήριο που κρατούσαν οι Γιάνκηδες. Μας ξεσκίζουν, μου έλεγαν οι άνδρες μου. Τώρα τα πίνουν, αλλά πολλοί λείπουν. Ήταν το απόλυτο γαμ…ι, μας φέρθηκαν σαν να είμαστε σκ…τα, αλλά η γαμ…η μας η κυβέρνηση το έστριψε και κανείς δεν απαντά…», αναφέρει το ηχογραφημένο υλικό.

«Από όλα μας τα οχήματα μόνο ένα άρμα και ένα BRDM γλίτωσαν και τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα στα πρώτα λεπτά, άμεσα. Μόλις μίλησα με έναν τύπο, σχημάτισαν φάλαγγα αλλά δεν έφτασαν στη γαμ…η θέση τους περίπου 300 μ. από τους άλλους.

»Μια μονάδα κινήθηκε μπροστά, η φάλαγγα έμεινε στη θέση της 300 μ. από τους άλλους. Οι άλλοι ύψωσαν τη γαμη…η αμερικανική σημαία και το πυροβολικό τους άρχισε να μας γαμ…ει στα αλήθεια δυνατά. Μετά ήρθαν τα γαμ…να τα ελικόπτερα και άρχισαν να τα γαμ…ε όλα.

»Οι δικοί μας το έβαλαν στα πόδια. Μόλις είχα τηλεφώνημα από φίλο, είναι περίπου 215 οι σκοτωμένοι. Απλά μας ισοπέδωσαν… δεν υπήρξε Αμερικανός στρατιώτης, απλά μας γαμ…αν με το πυροβολικό μας», αναφέρει…