“Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι εδώ στην άκρη του κόσμου υπάρχουν Έλληνες που είναι πρόθυμοι να μας φιλοξενήσουν και να μας δείξουν την αγάπη τους”

Μια ομάδα 22 μαθητών και τριών συνοδών από τη Βούλα, νότια της Αθήνας, ταξλιδεψαν στην Αυστραλία.

Η εβδομαδιαία επίσκεψη ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου και έγινε δυνατή μέσω μιας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης μεταξύ της σχολής Alphington Grammar School της Μελβούρνης και του 1ου Γυμνασίου στη Βούλα, μέσω του προγράμματος «Voula/Melbourne – Building Bridges across Continents».

 

 

Οι μαθητές του Alphington είχαν επισκεφτεί την Αθήνα και το αδελφό σχολείο τους το Σεπτέμβριο του 2016.

Σε ένα γεμάτο πρόγραμμα, οι Έλληνες φοιτητές πραγματοποίησαν διήμερα ταξίδια – το ένα κατά μήκος του Μεγάλου Ωκεανού Δρόμου και το άλλο στο Puffing Billy – και επισκέφθηκαν το ιερό της μνήμης, το ελληνικό μνημείο, το μνημείο της Λήμνου και τα μουσεία της Μετανάστευσης και των Ελλήνων.

Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν  θερμή υποδοχή από την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ευχαρίστησε τους έλληνες μαθητέςκαι όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επίσκεψη.

 

 

Η διευθυντρια του Γυμνασίου Βούλας, Μαρία Κασκαδάμη, δήλωσε ότι το ταξίδι είναι ένα «ταξίδι μιας ζωής» για τους μαθητές. «Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια μακρινή χώρα και να γνωρίσουν ένα ζωντανό κομμάτι του ελληνισμού εδώ», είπε. “Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι εδώ στην άκρη του κόσμου υπάρχουν Έλληνες που είναι πρόθυμοι να μας φιλοξενήσουν και να μας δείξουν την αγάπη τους”, πρόσθεσε…