“Μις Ελληνική Ανεξαρτησία” (video)

Photo: “National Herald” – Kostas Bey

Η Αννα-Μαρία Φάζιο παρέλαβε το στέμμα από την προκάτοχό της, Ιουλία Κοκκόση, η οποία την προέτρεψε, όπως και τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες, να απολαύσουν τις εμπειρίες που θα ζήσουν στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους από την συμμετοχή στον διαγωνισμό.

“Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμένα. Αυτό που θα ζήσετε θα το θυμάστε για πάντα”, είπε η περσινή νικήτρια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά οκτώ κοπέλες. Α’ Αναπληρωματική αναδείχθηκε η Ελένη Παπαστεφάνου (Κάλυμνος) και Β’ Αναπληρωματική η Μαρία – Σπηλιανή Κουτρούπης. Ακολούθησαν οι: Γεωργία Γκαντίδης (Μις Καρδίτσα), Αναστασία Αυλωνίτη (Ερρείκουσα), Ειρήνη Καββαδία (Καβάλα), Σωτηρία Φίλος (Καρπενήσι) και Νικολέττα Φίλος (Λαμία).

“Η διάκριση δεν έχει τόση σημασία, όσο η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό. Είμαι ένα παιδί που ήρθε από την Ελλάδα και κάποτε ένοιωθε ξένη πόλη τη Νέα Υόρκη. Είναι πολύ όμορφο για εμένα να συμμετέχω ενεργά στην ομογένεια”, είπε στον “Ε.Κ.” η Β’ Αναπληρωματική, Μαρία Σπηλιανή Κουτρούπης.

Η επιτροπή των κριτών. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν συνολικά έντεκα κριτές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προσκλήθηκε από τους διοργανωτές ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Μαζί του ήταν οι Άρης Κουρκουμέλης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νομική Καστανά, Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη, Ελένη Ψαρρά, Γιώργος Γαλάτουλας, Σοφία Φάσσος, Άννα Νότη, Κώστας Χανιωτάκης, Χρήστος Κωσταράς.