Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεχνάει πώς ξεκίνησαν όλα και δη τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτά του μόχθου και της φτώχειας. Ακολουθώντας τη μοίρα των μεταναστών, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, χρειάστηκε να κάνουν διάφορες δουλειές του ποδαριού για να βγάλουν τα προς το ζην.

Δεν δίστασε να μιλήσει για εκείνα τα δύσκολα χρόνια στη δημοφιλή εκπομπή του Στιβ Κροφτ “60 Minutes” και να εμφανίσει στη δημοσιότητα μια άγνωστη πτυχή της ζωής του για τους Αμερικανούς.

“Ήταν δύσκολα. Δεν είχαμε πολλά λεφτά, αλλά είχαμε πολλή ευτυχία, οπότε αυτό δεν μας λύγισε. Όταν παλεύαμε, ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό. Διασκεδάζαμε, χαμογελούσαμε. Σίγουρα με έκανε πιο δυνατό”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης παραδέχθηκε πως “πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια, CD και DVD” και στη διαπίστωση του Κροφτ ότι πρέπει να ήταν πολύ καλός πωλητής, ο Γιάννης απάντησε ευθαρσώς: “Ήμουν ο καλύτερος! Ήμουν πολύ καλός σε αυτό. Το μυστικό μου ήταν ότι δεν τα παρατούσα ποτέ”.

Όταν ρωτήθηκε αν του αρέσει ακόμα αυτό, αποκρίθηκε “το να είμαι επίμονος στη ζωή; Νομίζω ναι! Θα κάνω κάτι και θα το κάνω σωστά!”, και πρόσθεσε για τη συνεχή του βελτίωση: “Πρέπει να βελτιώνομαι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φοβάμαι πολύ την αποτυχία. Οπότε, πρέπει να γίνομαι καλύτερος”.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου.